Vi är en föräldradriven förskola

Margarethaskolans förskola är en föräldradriven förskola. Det betyder att det är medlemmarna som formar verksamheten tillsammans med utbildad personal. Som medlem i ett kooperativ är det din insats som gör skillnaden i verksamheten! Arbetsinsatserna frigör också viktiga resurser som kan användas i barnens vardag i förskolan.

Vad förväntas av mig som förälder?

Föräldratjänst – Som vårdnadshavare med barn i förskolan förväntas ni delta i verksamheten genom föräldratjänst. Detta innebär att ungefär en gång per år har varje familj i uppgift att utföra städuppgifter på förskolan.´Det är inte den dagliga städningen utan de delar som annars ligger på personalen att utföra, så som till exempel att tvätta av stolar och bord. Med detta får du som vårdnadshavare insyn i verksamheten och lär känna din förskola ordentligt.

Fixardagar – Höst och vår hjälps vi åt vid gemensamma  fixardagar då vi tillsammans förbättrar vår miljö både inne och ute.

Solen

✉ solen@margarethaskolan.se