Margarethaskolans förskola – ett föräldrakooperativ i Knivsta

Margaretaskolans förskola är inrymd i härliga lokaler vilka ligger vackert belägna nära sjön Valloxens strand samt en skog som ger barnen rika naturupplevelser.

Margarethaskolans förskola är en Reggio Emilia-inspirerad förskola. Filosofin bygger på en stark tro på barnets möjligheter och att alla har en inneboende nyfikenhet och drivkraft att utforska omvärlden.

Hos oss är dialog och samspel mellan barnen, och mellan vuxna och barn, viktigt för lärandet. Vi arbetar i små och stora projekt som utgår från barnens intressen. Miljön är estetisk, kreativ, föränderlig och utforskande. Miljön och vårt förhållningssätt uppmuntrar barnen till självständighet, delaktighet och till att upptäcka värdet av att vara i en grupp.

Vår verksamhet ska vara trygg, utforskande, utmanande, lärorik och rolig.

Aktuellt – viktiga datum

13/6 Planeringsdag för förskolans personal