Margaretaskolans förskola har tre förskoleavdelningar - Hattstugan, Solägget & Tomtebo. Förskolan är inrymd i lokaler vilka ligger vackert belägna nära sjön Valloxens strand samt en skog som ger barnen rika naturupplevelser.

Solhatten är en Reggio Emilia-inspirerad förskola. Filosofin bygger på en stark tro på barnets möjligheter och att alla har en inneboende nyfikenhet och drivkraft att utforska omvärlden.

Hos oss är dialog och samspel mellan barnen, och mellan vuxna och barn, viktigt för lärandet. Vi arbetar i små och stora projekt som utgår från barnens intressen. Miljön är estetisk, kreativ, föränderlig och utforskande. Miljön och vårt förhållningssätt uppmuntrar barnen till självständighet, delaktighet och till att upptäcka värdet av att vara i en grupp.

Hör gärna av dig till oss om du vill veta mera om vår förskola. Antingen via epost eller kontaktformuläret här nedan. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Här>> kan du ladda ner kommunens blankett för att söka plats hos oss.

Varför ska du välja Margarethaskolans förskola?

DELAKTIGHET – samarbete, grupplärande, möten.

LÄRANDE MILJÖ – Liten skolan med närhet till sjö, skog och varandra.

BESTÅENDE RESULTAT – genom kreativt och estetiskt skapande.

KONKRETA BRA SAKER MED MARGARETASKOLAN:

•  Eget kök och egen kock
  • Lugnt område centralt i Knivsta vid Valloxen
  • Varje avdelning har en egen ateljé
  • Små barngrupper
  • Trygghet - alla känner alla och alla blir sedda
  • Föräldrar och elever är med att påverkar.
  • Personalen ges tid till att utveckla och dokumentera lärandet
  • Hämta lämna syskon på samma ställe.